A D A T V É D E L M I  S Z A B Á L Y Z A T

Adatvédelem

A személyes adatainak védelme nagyon fontos számunkra. Ezért az adatokat kizárólag a jogszabályok alapján dolgozzuk fel (DSGVO, TKG 2003). Ez az adatvédelmi nyilatkozat az adatok gyűjtésének és feldolgozásának jellegét, hatókörét és célját szolgálja.

Szabo-Herkely Zita, a Bomboncito részéről az adatvédelem szempontjából felelős az adatfeldolgozásért. Ha bármilyen kérdése van személyes adatainak gyűjtésével, feldolgozásával vagy használatával kapcsolatban, kérjük, írjon nekünk írásban:

Szabo-Herkely Zita, Bergheimer Straße 23. 5020, Salzburg, info@bomboncito.eu

Adatok gyűjtése és feldolgozása

A rendelés, hírlevél-feliratkozás vagy weboldalunk látogatása részeként bizonyos személyes adatokat gyűjtünk és feldolgozunk. Az adatfeldolgozás jellegét, alkalmazási körét és célját az alábbiakban ismertetjük.

Rendelés

A megrendelés részeként feldolgozzuk az Ön által megadott adatokat: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, utca, irányítószám, város, telefonszám, felhasználónév és jelszó.

Ezenkívül hitelkártyás fizetés / Paypal esetén a hitelkártya típusát, a hitelkártya számát, a hitelkártya lejárati dátumát és a hitelkártya hátoldalán található ellenőrző számot kell megadni. Az adatai mindig az interneten keresztül SSL-en (legalább 128 bites) keresztül kódoltan kerülnek továbbításra.

Az Ön által megadott információkat kizárólag a megrendelés feldolgozására és az Ön és közöttünk létrejött szerződés teljesítéséhez fogják feldolgozni. Az adatfeldolgozás a DS-GVO 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja szerinti jogalapon alapul. A szerződés teljesítése és a vételár teljes kifizetése után az adatait archiválják és az adózási és kereskedelmi megőrzési időszak vagy a termékekre vonatkozó felelősségi törvény szerinti határidők lejárta után törlik, kivéve, ha Ön beleegyezett az adatok további felhasználásához. A még szerződés megkötés nélkül félbeszakított rendelés esetén a nálunk tárolt adatok törlődnek.

Az Ön személyes adatai csak akkor lesznek harmadik félnek kiadva vagy más módon nyilvánosságra hozva, ha ez szükséges a szerződés teljesítéséhez vagy számlázásához, vagy ha Ön ebbe előre beleegyezett. A megrendelés feldolgozásának részeként az itt használt szolgáltatók (például a futárcégek, a logisztikai cégek, a fizetési szolgáltatók) megkapják a megrendelés feldolgozásához szükséges adatokat. Jogszabályi rendelkezés, hivatalos megrendelés vagy hivatalos vizsgálat esetén azonban törvényes kötelezettséget vállalunk arra, hogy a megfelelő adatokat közöljük a hatósággal.

Hírlevél

Ha feliratkozik hírlevelünkre, és megadja a beleegyezését (a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja), hírlevelünk küldése céljából feldolgozzuk az Ön nevét és e-mail címét. Az Ön személyes adatait addig tároljuk, amíg Ön vissza nem mondja a hírlevelet, vagy míg vissza nem vonja hozzájárulását.

Ön bármikor visszavonhatja a hozzájárulását, vagy leiratkozhat a hírlevélről azáltal, hogy üzenetet küld az info@bomboncito.eue-mail címre.

A weboldal látogatása / "süti"-k használata

Weboldalunk látogatásának részeként technikailag szükséges személyes adatokat gyűjtünk (a letöltött fájl neve, a visszakeresés dátuma és időpontja, átadott adatmennyiség, sikeres visszakeresés értesítése, böngésző típusa és verziója, a felhasználó operációs rendszere, hivatkozási URL és a megkereső szolgáltató ).

Ezeket az adatokat nem lehet egyes személyekkel társítani, és nem fogjuk összekapcsolni más adatforrások adataival.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy webhelyünk látogatásakor "süti-ket" használunk. Ezek olyan kis fájlok vagy egyéb információtárolási formák, amelyeket webszerverünkről vagy egy harmadik fél webszerveréről a felhasználók webböngészőire továbbítanak és ott tárolnak a későbbi visszakereséshez. A weboldalunk látogatásakor használt "süti"-k kizárólag a rendelés folyamat egyszerűsítésére szolgálnak (pl. A bevásárlókosárban tárolt elemek tárolása), és lehetővé teszik a webáruházunk bizonyos funkcióinak használatát. Az általunk használt "süti-k" a böngésző bezárása után törlődnek a merevlemezről (session "süti"-k). Ezeknek az adatoknak a gyűjtése a TKG 96. §-ának (3) bekezdése alapján történik.

Ezenkívül "sütiket" használunk a Google Analytics webes elemzési szolgáltatás részeként webhelyünk használatának statisztikai elemzéséhez (lásd alább). Ezen adatok összegyűjtése a DS-GVO 6. cikke (1) bekezdésének f) pontján alapul.

Ha korábban a 6. cikk (1) bekezdésével összhangban beleegyezett a DS-GVO-val, a weboldalunkon történő látogatás során a harmadik féltől származó szolgáltatók "süti-ket" használnak a felhasználói viselkedés összegyűjtése és értékelése céljából.

A "süti"-k használatának beleegyezését egy olyan banner beillesztése teszi lehetővé, amely megmagyarázza a "süti"-k használatának jellegét és mértékét, és lehetővé teszi, hogy elfogadja ezek használatát, vagy elutasítja őket. Az Ön beleegyezése előtt ezek a "sütik" nem lesznek használva. A "sütik" elfogadásának elmulasztása korlátozhatja weboldalunk funkcionalitását.

A Google Analytics használata

A Google Analytics-et, a Google LLC ("Google") által nyújtott webanalitikai szolgáltatást használjuk, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA. A "Google Analytics" részeként a "süti"-k a számítógépen vannak beállítva, hogy statisztikailag kiértékeljék webhelyünk használatát. A Google-lal szerződést kötöttünk a megrendelés adatfeldolgozásáról.

A "süti"-k által a webhely használatával kapcsolatosan létrehozott információk (beleértve az IP-címet is) névtelenné (anonym) válnak, mielőtt a Google szerverein tárolják, így az már nem rendelhető hozzá a számítógéphez. Csak kivételes esetekben kerül sor a teljes IP-cím küldésére egy Google-kiszolgálónál az Egyesült Államokban és ott lerövidül. A Google ezt az információt használja a webhely használatának értékeléséhez, a webhely-üzemeltetők webes tevékenységeiről szóló jelentések összeállításához és a weboldal használatával és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtásához. A Google Analytics által a Google Analytics részeként megadott IP-címet nem egyesítik más Google-információkkal. További információért a Google Analytics felhasználói adatainak kezeléséről olvassa el a Google adatvédelmi irányelveit:https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu.

Megakadályozhatja a "süti"-k által generált adatok gyűjtését és a weboldal használatával kapcsolatos adatokat, valamint a Google által végzett anonimizált adatok feldolgozását a böngésző plug-in letöltésével és telepítésével, amely a következő linken érhető el: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu. Ne feledje azonban, hogy ha ezt megteszi, előfordulhat, hogy nem tudja használni a weboldal teljes funkcionalitását.

Szociális média pluginok használata

A Facebook, Instagram, a Facebook Inc., a 1601 S. California Ave, a Palo Alto, a CA 94304, USA, www.facebook.comáltal működtetett Facebook, Instagram webes bővítményeket használjuk. Ebből a célból kétlépcsős eljárást alkalmazunk, amelyben a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontjával összhangban hozzájárulhat a szociális hálózat üzemeltetője által végzett adatfeldolgozáshoz. Az adatok csak akkor kerülnek továbbításra a szociális hálózat üzemeltetőjéhez, ha a felhasználók a megjelenített ikonok egyikére kattintanak, és így egyetértenek az adatoknak a szociális hálózat üzemeltetője felé történő továbbításával. Csak a jóváhagyás után létrejön egy kapcsolat a böngésző és az adott szociális hálózat között.

A szociális hálózat információkat kap a webhelyeink látogatásáról a bővítményen keresztül. Ha bejelentkezett a Facebook-ba és az Instagram-ba, látogatása társítható a szociális hálózati fiókjához. A hálózat üzemeltetője bármilyen interakciót a pluginnel tárolhat.

Az egyes szociális hálózatok által gyűjtött adatok felhasználásával kapcsolatos információk a Facebook és Instagram honlapján találhatók az "Adatvédelem" vagy "Privacy" részben.

Adatbiztonság

Az Ön szerződéses adatait SSL-en titkosítva továbbítják az interneten keresztül. Honlapunkat és más rendszereinket technikai és szervezeti intézkedésekkel biztosítjuk jogosulatlan személyek által az adatok elvesztése, megsemmisítése, hozzáférése, módosítása vagy terjesztése ellen.

Az érintett jogai

Önnek joga van az Ön személyes adataira vonatkozó információkhoz, valamint a jogorvoslathoz vagy a feldolgozás törléséhez vagy korlátozásához. Hasonlóképpen kifogásolhatja a feldolgozást és joga van személyes adatait strukturált, géppel olvasható formában továbbítani. Minden említett jogért keresse a felelős személy elérhetőségét.

Jogorvoslati jog

Ön jogosult panaszt benyújtani egy szabályozó hatósághoz. Ausztria esetében ez az osztrák adatvédelmi hatóság, Wickenburggasse 8, 1080 Vienna, Telefon: +43 1 52 152-0, E-mail: dsb@dsb.gv.at, Web: https://www.dsb.gv.at/